Eerste sneeuwval in de Vogezen

sneeuw vogezenWe moeten wel braaf geweest zijn, want de sint heeft ons vandaag van een eerste laagje sneeuw voorzien in de Vogezen. Ook voor de komende dagen wordt er voor bijna elke dag nog een extra laagje sneeuw verwacht. De officiele openingsdatum voor La Bresse Hohneck is nog steeds 19 december, maar op de website van Lac Blanc staat te lezen dat het domein eventueel vroeger kan openen als de sneeuwcondities dit toelaten.

Appartement is getekend!

Op zaterdag 1 november zijn we bij de notaris geweest om het appartement te tekenen. Alles is zeer vlot verlopen, zodat we nog voldoende tijd hadden om het appartement in orde te maken voor de verhuur. De aansluiting met Orange is geregeld, zodat er Digitale TV en Internet aanwezig is in het appartement. We hebben ook samengezeten met de hoteleigenaar aan de overkant van de baan, waardoor we nu de mogelijkheid hebben om voor een meerprijs van 25euro per dag, per persoon een half pension aan te bieden. Het hotel zal tevens dienst doen voor het sleutelbeheer en de opkuis van het appartement. Ook mogen we gebruik maken van de parking van het hotel. Dit kan handig zijn als in de winter de privéparking mogelijks ondergesneeuwd is.

We hadden eveneens tijd om het appartement al volledig in te richten. Je zal echter merken dat er momenteel nog geen TV staat en er nog geen kussens/dekens te zien zijn. Dit in combinatie met de laatste inrichting (kadertjes en andere accessoires) gaan we in orde brengen begin december, zodat de verhuur vanaf half december probleemloos kan verlopen.

Appartement wordt geschreven

Op 8 november gaan we naar de notaris in Gérardmer om het appartement te laten schrijven. Vanaf dan kunnen we beginnen aan de herinrichting van het appartement, zodat het tegen december klaar is voor de verhuur. Van zodra de nieuwe foto’s beschikbaar zijn worden de oude foto’s (getrokken op de moment van de verkoop van het appartement)  op deze site vervangen. We gaan eind november en begin december zelf naar daar om er te verblijven als “vakantiegangers”, zodat we een zicht hebben op alle details die eventueel nog ontbreken. In de hoger gelegen bergen begint er hier en daar al wat sneeuw te vallen, dus de kans is groot begin december ook in La Bresse al een mooie witte laag zal liggen. We volgen dit nieuws zeer kort op en brengen hiervan verslag uit op onze site.

Appartement La Bresse te huur vanaf midden december

Het appartemente La Bresse zal te huur zijn vanaf midden december. Voorlopig vragen we echter nog niet de online kalander te gebruiken hiervoor, aangezien de kans groot is dat we een ander online reserveringsysteem gaan gebruiken.
De voorbije jaren waren de pistes open vanaf begin december. Voornamelijk La Bresse Hohneck opent dan al de belangrijkste pistes voor de mensen die er graag vroeg op het jaar bij zijn. Hou zeker onze site in het oog, want van zodra de eerste sneeuw valt in La Bresse, zullen we dit bekend maken via onze site.

Oprichting BVBA

Op 29 september zijn we naar de notaris geweest voor de oprichting van Outsight BVBA, met als doel het verhuren van het appartement in La Bresse. Nu is het nog enkele weken wachten tot het appartement geschreven wordt en dan kunnen we beginnen aan de opfrissing en inrichting van het appartement. Wie interesse heeft om te huren, kan alvast contact opnemen via het contactformulier.

Appartement gekocht!

Als alles goed gaat wordt het appartement half november (2014) geschreven. Vanaf dan nemen we pas officieel reservaties aan. Kwestie dat we geen reservaties aannemen die we niet kunnen waarmaken.